FrieslandCampina

Het verhaal van FrieslandCampina en de relatie met melk begon in 1871. In dit jaar besloten boeren om hun krachten te bundelen in de voorloper van de hedendaagse coöperatie. Zo konden ze hun marktpositie versterken en de afzet van hun melk garanderen. Vandaag de dag is FrieslandCampina een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld.

FrieslandCampina Business Solutions

 • SAP SCM Extended Warehouse Management 9.4
 • SAP S/4HANA Transportation Management
 • MES Integration

Wat zegt de cliënt

Voorkeur aan de bekende partijen

Ze beschikken over aanzienlijke expertise en hebben een team van professionals met diepgaand begrip van het bedrijfsleven, inclusief ervaren programmamanagers. Deze gecombineerde kennis is ingezet om een robuust plan te ontwikkelen, waarbij zij uitblinken in het mobiliseren van hun netwerk. Door samen te werken met diverse partners en individuen, zijn zij in staat geweest om ondanks de vele onzekerheden een beheersbaar programma te creëren. Dit onderscheidt hen van andere partijen, aangezien zij niet alleen in staat zijn om het Nederlandse netwerk te benutten, maar ook om internationale ondersteuning te bieden.

Marcel van Deelen

IT Manager Supply Chain @ FrieslandCampina

Uitdagingen en Oplossingen

Uitdagingen

 • Om de meest succesvolle SAP EWM-oplossing te creëren die geschikt zal zijn voor alle bedrijfsonderdelen van FrieslandCampina en uit te rollen over de vele divisies.
 • Om de Advanced Production Integrated SAP EWM-oplossing geschikt te maken voor alle productie- en magazijnbedrijfsonderdelen en uit te rollen over de vele divisies.
 • Om de SAP S/4HANA decentrale TM-oplossing in te passen in het SAP-systeemlandschap en dit als basis te implementeren voor het vereenvoudigen van processen en het verlagen van kosten voor transportmanagement.

Voordelen

 • GLOBAL WAREHOUSE MANAGEMENT TEMPLATE - Een SAP EWM-oplossing die gemakkelijk te implementeren is en eenvoudig aan te passen is voor alle afdelingen binnen de organisatie.
 • EENVOUD - Een vereenvoudigd Supply Chain Execution-model via Advanced Productie Integratie dat gebruiksvriendelijkheid combineert met het afhandelen van complexe processtappen op de achtergrond. Volledig geïntegreerd met alle bedrijfsprocessen en geleid door de productieplanning en executieprocessen.
 • GLOBAL TRANSPORTATION MANAGEMENT TEMPLATE - Een basis van SAP Transportation Management die voldoende is om verdere functionaliteit uit te breiden en de scope van SAP ERP-integratie en SAP Shipment Costing tot een template-methodologie te realiseren voor alle bedrijfsonderdelen. De voortvloeiende uitrol daarvan heeft voor de diverse divisies geleid tot kostenbesparingen en procesvereenvoudigingen.

Oplossingen

 • Een supply chain gebaseerd op SAP EWM met een efficiënte oplossing voor alle magazijnbeheergerelateerde bedrijfsprocessen.
 • Een SAP EWM (API) Advanced Production Integration-template die magazijnbeheer naadloos integreert met productiegerelateerde bedrijfsprocessen.
 • Een geïntegreerde Decentrale SAP S/4HANA TM-gebaseerde Supply Chain-oplossing die toekomstbestendig is en een platform voor de toekomst biedt in Transport Management.

Vernieuwend leiderschap in zuivelexcellentie wereldwijd

De geschiedenis van FrieslandCampina en haar relatie met melk gaat terug tot 1871, toen boeren zich verenigden om de voorloper van de huidige coöperatie te vormen. Hun samenwerking had tot doel hun marktpositie te versterken en de verkoop van hun melk veilig te stellen. In de loop der tijd is FrieslandCampina uitgegroeid tot een van 's werelds grootste zuivelbedrijven, dat miljoenen consumenten wereldwijd voorziet van voedzame zuivelproducten die zijn afgeleid van melk. Deze producten variëren van melk zelf tot verschillende zuivelproducten.

FrieslandCampina, gedreven door haar toewijding aan natuurlijke voeding, opereert met vestigingen in 29 landen en heeft een personeelsbestand van 20.928 werknemers. Haar uitgebreide assortiment bereikt meer dan 100 landen wereldwijd.

Het bedrijf biedt consumentenproducten zoals melk, yoghurt, kaas, babyvoeding en desserts, en bedient professionele markten met aanbod zoals room, boterproducten, ingrediënten en halffabricaten voor producenten in de sectoren babyvoeding, voedsel en farmaceutica. Met een wereldwijde aanwezigheid in 29 landen en export naar meer dan 100 landen blijft FrieslandCampina een belangrijke speler in de internationale zuivelindustrie.

Over FrieslandCampina

Medewerkers: 20.928
Omzet: € 1.400.000.000

FrieslandCampina, voedend door de natuur. Hun doel is om betere voeding voor de wereld te creëren en hebben daarom alle handen nodig. De organisatie heeft vestigingen in 29 landen en telt in totaal 20.928 medewerkers. Alle geproduceerde producten vinden de weg naar meer dan 100 landen.

We are FrieslandCampina

Contact

Heeft u een vraag over onze diensten? Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Of wilt u graag ons team versterken? Neem dan contact op met het aangegeven formulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk terugkomen op uw vraag.

E-mail ons

info@insidescm.com

Bezoek ons

Coltbaan 1-19 | 3439 NG Nieuwegein | Nederland

Openingstijden

Ma - Vr | 09:00 - 18:00