Timber and Building Supplies

Timber and Building Supplies (TABS) Holland is een holding bestaande uit 15 bedrijven. Deze bedrijven vormen met elkaar vooraanstaande leveranciers van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsmarkt.

TABS Business Solutions

 • SAP Extended Warehouse Management (EWM) embedded in S/4HANA central solution
 • SAP SCM EWM (Migratie SCM platform naar SAP EWM embedded in S/4HANA)
 • Voor de dochterbedrijven PontMeyer Handelsbedrijven en Koninklijke Jongeneel is de SAP EWM oplossing ingericht voor 5 vestigingen. 2 Vestigingen waren eerder op SAP SCM EWM ingericht en zijn dus gemigreerd naar het centrale platform SAP S/4HANA.

Uitdagingen en Oplossingen

Uitdagingen

 • Om de migratie van een decentrale naar centrale SAP EWM-oplossing uit te voeren, is een goede technische analyse van SAP Basis en het SAP-landschap vooraf vereist.
 • Om zowel de huidige decentrale SAP EWM-functionaliteit te behouden als het extra ontwikkelde deel van de oplossing, waarbij het grootste deel ervan naar standaard SAP S/4HANA embedded EWM-processen kon worden omgezet.
 • Om de scope van de implementatie goed te bewaken en tegelijkertijd de innovaties die gepaard gaan met een SAP S/4HANA-gebaseerde SAP EWM-oplossing toe te passen of te identificeren voor toekomstige verbeterprojecten.

Voordelen

 • VEREENVOUDIGING - De migratie van de SAP Extended Warehouse Management-oplossing van een decentrale naar een centrale aanpak heeft voornamelijk voordelen opgeleverd in de vereenvoudiging van integratie en synchronisatie van masterdata.
 • KOSTENBESPARINGEN - Door de overgang van SAP SCM EWM decentraal naar SAP S/4HANA centraal kon de Total Cost of Ownership (TCO) worden verlaagd, omdat alles op één centraal SAP-platform kon worden ondergebracht. Natuurlijk is voorafgaand aan de migratie een SAP sizing en analyse uitgevoerd om de technische wijzigingen in het SAP EWM-landschap mogelijk te maken.
 • INNOVATIE - Door het gebruik van SAP S/4HANA embedded SAP EWM als digitaal platform kunnen de meest recente functionaliteiten worden benut, en bepaalde oplossingen die voorheen ontwikkeld moesten worden, kunnen nu standaard worden toegepast. Bovendien zijn er tal van extra mogelijkheden toegevoegd aan SAP EWM, waardoor optimalisaties van bestaande processen ook konden worden doorgevoerd.

Oplossingen

 • Voor 2 vestigingen is in het verleden een decentraal SAP SCM EWM-systeem opgezet. Onze opdracht was om deze 2 vestigingen te migreren naar het nieuwe SAP S/4HANA embedded EWM-systeem, dat als template moest dienen voor uitrol naar andere vestigingen. Deze uitrol is gedaan naar 3 andere vestigingen. Tijdens de migratie zijn ook verschillende optimalisaties doorgevoerd.
 • Bij één vestiging zijn ook andere functionaliteiten toegevoegd, zoals de standaard SAP advanced production integration. Ook is er een maatwerkoplossing toegevoegd om pallets die afkomstig waren van andere, niet EWM-vestigingen, te kunnen laden via EWM in deze vestiging.

Over TABS

Medewerkers: 1.880
Omzet: € 1.027.000.000

Timber and Building Supplies (TABS) Holland is een holding bestaande uit 15 bedrijven. Deze bedrijven vormen met elkaar vooraanstaande leveranciers van hout en bouwmaterialen op de Nederlandse nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsmarkt.

Contact

Heeft u een vraag over onze diensten? Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Of wilt u graag ons team versterken? Neem dan contact op met het aangegeven formulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk terugkomen op uw vraag.

E-mail ons

info@insidescm.com

Bezoek ons

Coltbaan 1-19 | 3439 NG Nieuwegein | Nederland

Openingstijden

Ma - Vr | 09:00 - 18:00