Vreugdenhil Dairy Foods

Iedere dag genieten wereldwijd miljoenen mensen van zuivel en zuivelingrediënten van Vreugdenhil Dairy Foods. De hoogwaardige en voedingsrijke melkpoeders worden gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding, voor heerlijke melk in een glas, of als ingrediënt in de levensmiddelenindustrie. Bijvoorbeeld voor de beste chocola, ijs, koek en culinaire toepassingen. They bring you the best of milk!

Vreugdenhil Business Solutions

 • SAP Extended Warehouse Management
 • SAP Transportation Management
 • MES Integration

Wat zegt de cliënt

Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst

De houdbaarheidsdatum van ons oude systeem Navision was verlopen. Zaken als vervoer en productie waren hierin gescheiden. Bij de selectie van een nieuw pakket hebben wij gelet op wat het beste aansluit bij Vreugdenhil. Wij wilden een geïntegreerd pakket waarmee wij cliënten goed kunnen bedienen. Wij hebben een complexe supply chain; hoe krijg je die in een ERP-pakket? Verder zochten wij een pakket dat zorgt voor een meer gedisciplineerde manier van werken. Een andere reden was dat een groot deel van de voedselindustrie werkt met SAP, wat het samenwerken vereenvoudigt.

Michiel Duim

Supply Chain Director @ Vreugdenhil

Uitdagingen en Oplossingen

Uitdagingen

 • Een complexe supply chain die geen ruimte biedt voor verstoringen.
 • Klanten wereldwijd die rekenen op leveringsgarantie.
 • Zeer uitdagende projectomstandigheden, zoals de coronacrisis en de seizoenspiek van de melkproductie.

Voordelen

 • SAP S/4HANA biedt een single source of truth.
 • Meer efficiëntie en de mogelijkheid om een betere service te bieden aan klanten wereldwijd.
 • Een groot deel van de voedingsmiddelenindustrie maakt gebruik van SAP, waardoor samenwerken eenvoudiger wordt.

Oplossingen

 • SAP S/4HANA voor een gestandaardiseerde werkwijze.
 • Een gesloten systeem dat fouten voorkomt en de efficiëntie vergroot.
 • Een gefaseerde livegang van één productiefaciliteit per drie tot vier weken met tussentijdse evaluatie en feedback.

Van gras tot glas: Vreugdenhil kiest met SAPS/4HANA voor een efficiënte supply chain

Weg met silo’s, tijd voor een SSoT

Voorheen werd het gehele proces (‘van gras tot glas’) beheerd vanuit een verouderd ERP-systeem. Businessprocessen waren te weinig geïntegreerd en niet transparant genoeg; afdelingen functioneerden als eilanden en waren niet op elkaar afgestemd. “Zaken als vervoer en productie waren gescheiden werelden. We wilden toe naar een efficiënt, geïntegreerd en transparant systeem waarmee de kans op fouten minimaal is”, zegt Albert de Groot, CEO van Vreugdenhil. Een goed werkend systeem met een minimale foutmarge, dat was dus de uitdaging. De oplossing? Als platform biedt SAP S/4HANA een single source of truth en een transparante manier van werken op basis van standaard processen. Bovendien werkt een groot deel van de voedselindustrie met SAP-oplossingen, wat samenwerkingen vereenvoudigt. De keuze voor SAP S/4HANA was dan ook een logische voor Vreugdenhil. De overstap naar S/4HANA stelt Vreugdenhil in staat om processen te standaardiseren en afdelingen te harmoniseren.

Een succesvolle gefaseerde livegang

Het implementatietraject verliep niet geheel zonder uitdagingen en vroeg om een 24/7-mentaliteit met dag- en nachtdiensten. “De supply chain van Vreugdenhil is een bijzondere. Er is geen ruimte voor verstoringen”, aldus De Groot. “Daarbij viel het implementatietraject samen met de piek van de melkproductie in het voorjaar. Ook de coronacrisis maakte het traject niet eenvoudiger. Veel mensen waren genoodzaakt vanuit huis aan het project te werken.” NTT DATA Business Solutions en Vreugdenhil kozen vanwege de uitdagende omstandigheden voor een gefaseerde livegang. Een keuze die succes opleverde. Er werd steeds één productiefaciliteit per keer live gezet, met tussenpozen van drie tot vier weken. In die weken werden er ervaringen en feedback verzameld en die inzichten werden meegenomen naar de volgende productiefaciliteit.

Nu al resultaat dankzij gestandaardiseerde werkwijzen

SAP S/4HANA draait inmiddels naar tevredenheid. Er staan nog enkele efficiency- en verdiepingsslagen op het programma. Er wordt bijvoorbeeld nog gewerkt aan een workflowtooling om het dataproces rondom artikelen te versnellen, zodat de doorlooptijd voor het aanmaken van een nieuw artikel kan worden verkort. Daarnaast worden mogelijkheden van business intelligence bestudeerd en worden systemen aan elkaar gekoppeld om aan de klantzijde processen te versoepelen. Echter: de implementatie levert nu al resultaat op voor Vreugdenhil. Medewerkers maken minder fouten, de transparantie neemt toe en rapportages zijn binnen een oogwenk beschikbaar, wat de organisatie veel efficiënter en beter schaalbaar maakt. SAP S/4HANA zorgt voor Vreugdenhil voor een gestandaardiseerde werkwijze voor alle afdelingen en schakels binnen de gehele supply chain.

Over Vreugdenhil

Medewerkers: 477
Omzet: € 786.000.000

Iedere dag genieten wereldwijd miljoenen mensen van zuivel en zuivelingrediënten van Vreugdenhil Dairy Foods. De hoogwaardige en voedingsrijke melkpoeders worden gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding, voor heerlijke melk in een glas, of als ingrediënt in de levensmiddelenindustrie. Bijvoorbeeld voor de beste chocola, ijs, koek en culinaire toepassingen. They bring you the best of milk!

Vreugdenhil vertelt.... over de implementatie van SAP S/4HANA

Contact

Heeft u een vraag over onze diensten? Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Of wilt u graag ons team versterken? Neem dan contact op met het aangegeven formulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk terugkomen op uw vraag.

E-mail ons

info@insidescm.com

Bezoek ons

Coltbaan 1-19 | 3439 NG Nieuwegein | Nederland

Openingstijden

Ma - Vr | 09:00 - 18:00