SAP WM versus EWM

Wat is SAP ECC WM

Wat momenteel wordt aangeduid als traditioneel SAP Warehouse Management is een software die beschikbaar is sinds SAP R2. Toen de client-serverversie van SAP R/3 in 1992 werd geïntroduceerd, kreeg ook SAP WM een grote boost in nieuwe mogelijkheden om magazijnoperaties te beheren. Met deze release hebben veel bedrijven WM opgenomen in hun upgrade-strategieën. Sindsdien is SAP WM wijdverbreid aangenomen, met meer dan 7.000 klanten wereldwijd. Het is een schaalbare oplossing die is geïmplementeerd in verschillende zakelijke omgevingen en branches, van eenvoudige magazijnen voor grondstoffen tot complexe, hoogvolume- en geautomatiseerde distributiefaciliteiten. SAP WM kan worden ingezet als een gecentraliseerde of gedecentraliseerde oplossing. De functionaliteit van SAP WM is verder uitgebreid als onderdeel van de nieuwste SAP-versie ECC 6.0.

Wat is SAP SCM-EWM

In 2005 bracht SAP een nieuwe oplossing voor magazijnbeheer uit, genaamd SAP EWM. EWM is de afkorting van Extended Warehouse Management, dat flexibele, geautomatiseerde ondersteuning biedt voor het verwerken van verschillende goederenbewegingen en voor het beheren van voorraden in eenvoudige tot complexe magazijnen. Bovendien ondersteunt het de planning en efficiënte verwerking van alle logistieke processen in de magazijnen van klanten. SAP EWM brengt een gehele magazijncomplex gedetailleerd in kaart in het systeem, tot op opslagplaatsniveau. De zakelijke gebruiker kan altijd precies bepalen waar een voorraad van een bepaald materiaal zich op een bepaald moment bevindt in het magazijncomplex. Deze opnieuw ontworpen oplossing biedt de kernfunctionaliteit van ERP WM met extra mogelijkheden die overeenkomen met die van externe, geavanceerde oplossingen. De meest significante functionaliteitsverbeteringen zijn onder meer arbeidsbeheer, slottingsysteem en een oplossing genaamd Material Flow Systems, die is ontworpen om het WMS rechtstreeks te laten samenwerken met automatisering zonder gebruik te maken van wat algemeen bekend staat als een Warehouse Control System of WCS.

 

Hoe is SAP SCM EWM geëvolueerd

In het jaar 2002 ging SAP een partnerschap aan met Cat Logistics en Ford Corporation om een nieuwe supply chain management-oplossing te ontwikkelen die specifiek was afgestemd op de industrie voor serviceonderdelenbeheer. Na duizenden manuren te hebben geïnvesteerd in dit project, werd de SAP EWM-toepassing gebouwd als een toepassing op de mySAP SCM (Supply Chain Management) applicatiestack. De ontwikkeling van de oplossing richtte zich voornamelijk op het beheren van complexe magazijnoperaties. Cat Logistics begon de oplossing te implementeren voor een van zijn faciliteiten voor Caterpillar-onderdelen in Indianapolis, Indiana, in januari 2006. Vervolgens implementeerde Evobus (bus- en coachfabrikant) in september 2007 een nieuw logistiek centrum waarin de interface met miniload-systeem en SAP EWM werd geïmplementeerd.

Hieronder wordt weergegeven hoe SAP EWM zich heeft ontwikkeld en welke mogelijkheden in de loop der tijd zijn geïntroduceerd.

 

Waarom is SAP SCM EWM ontwikkeld

EWM vertegenwoordigt een nieuw Warehouse Management System (WMS) op basis van Supply Chain Management (SCM) in plaats van een sterk gewijzigd Logistics Execution System (LES) / Warehouse Management (WM). Redenen voor dit volledig nieuwe ontwerp zijn onder andere:

  1. Vereisten voor gegevensvolume, prestaties en procesflexibiliteit maakten een nieuwe architectuur noodzakelijk.
  2. Voortzetting van het gedecentraliseerde SAP Warehouse-concept voor 24/7 systeembeschikbaarheid.
  3. Uitbreiding van het basiskoncept van SAP ECC WM, overdrachtsorders, om procesflexibiliteit mogelijk te maken.
  4. Om het hoge risico van wijzigingen in de bestaande architectuur van een volwassen applicatie (WM) met duizenden actieve klanten te vermijden.
  5. Verandering in de mindset van klanten van voorraadbeheer naar procesbeheersing.

Waarom is het nodig om over te stappen van SAP ECC WMS naar SAP SCM EWM

  1. De toekomstvisie van SAP is om SAP EWM blijvend uit te breiden als een professionele WMS-oplossing met nieuwe mogelijkheden en verbeteringen.
  2. SAP zal nog steeds SAP ECC WMS-implementaties ondersteunen met steeds hogere onderhoudskosten, maar er worden geen nieuwe verbeteringen doorgevoerd om het een uitgebreid WMS-systeem te maken.
  3. SAP EWM ondersteunt meerdere industrieën.
  4. SAP EWM maakt het mogelijk om magazijnactiviteiten naadloos uit te voeren met ingebouwde industriestandaarden. Bijvoorbeeld: Catch Weight Management, Cross Docking, Value Added Services.
  5. SAP EWM biedt de mogelijkheid om grote volumes transacties te verwerken met snellere doorlooptijden die vereist zijn in consumentenproductindustrieën.
  6. Als marktleider in bedrijfssysteemontwikkelingen brengt SAP voortdurend verbeteringen aan in SAP EWM met de nieuwste technologieën om bedrijven sneller te laten groeien. Bijvoorbeeld: SAP EWM-versies 7.02 elimineren middleware om verbinding te maken met MFS-systemen, SAP EWM 9.0 elimineert de vereiste van middleware bij Voice Picking.
  7. In de toekomst zal SAP SCM - EWM op SAP HANA de snelheid bij het verwerken van transacties, het hanteren van enorme hoeveelheden gegevens en de mogelijkheid voor voorspellende analyses brengen.

Vergelijking van de mogelijkheden van SAP SCM EWM 9.0 met SAP ECC-WM

Contact

Heeft u een vraag over onze diensten? Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Of wilt u graag ons team versterken? Neem dan contact op met het aangegeven formulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk terugkomen op uw vraag.

E-mail ons

info@insidescm.com

Bezoek ons

Coltbaan 1-19 | 3439 NG Nieuwegein | Nederland

Openingstijden

Ma - Vr | 09:00 - 18:00