5 voordelen van SAP EWM voor uw organisatie

De Extended Warehouse Management-oplossing (EWM) van SAP is een integraal onderdeel geworden van de opslag- en distributieactiviteiten van veel organisaties. Voor grote en grote magazijnen is een gedecentraliseerde implementatie vaak de meest geschikte optie, omdat deze beter in staat is om een ​​hogere doorvoer aan te kunnen. Voor kleinere en middelgrote opslagactiviteiten kan een gedecentraliseerde implementatie echter overdreven lijken en worden de implementatiekosten een afschrikmiddel.

Voor die gevallen biedt SAP in plaats daarvan de optie om een ​​gecentraliseerde EWM-oplossing te implementeren als een embedded applicatiecomponent in S/4 HANA. Dit kan voor bedrijven een veel kosten effectievere manier zijn om magazijnactiviteiten in de juiste omstandigheden te beheren en optimaliseren en biedt tal van voordelen ten opzichte van een complexere gedecentraliseerde implementatie.

Vereenvoudigd systeemlandschap

Een embedded EWM-oplossing vereenvoudigt het IT-landschap drastisch en verlaagt de total cost of ownership. Met een enkele te beheren oplossing en een gemeenschappelijke gebruikerservaring voor alle facetten van ERP- en magazijnbeheer, wordt ook de gebruikersbetrokkenheid en productiviteit verhoogd.

Naadloze integratie

De voordelen van het runnen van één enkele oplossing strekken zich uit tot het creëren van een omgeving waarin alle processen, inclusief die voor planning en uitvoering, productontwikkeling, magazijn, kwaliteit en transport, eenvoudig kunnen worden geïntegreerd om eenvoudig end-to-end operations management mogelijk te maken.

Versnelde implementatie

SAP Best Practices is opgebouwd na jarenlange samenwerking met bedrijven die actief zijn in elke fase van de toeleveringsketen en biedt een uitgebreid aanbod van voorgeconfigureerde processen, voorbeeldstructuren en geautomatiseerde workflows die “out-of-the-box” kunnen worden geïmplementeerd. versnelling van zowel de systeemimplementatie als de ROI.

Flexibele licenties

SAP biedt twee opties voor het implementeren van een embedded EWM-oplossing, met verschillende functionaliteit afhankelijk van de individuele zakelijke vereisten. De Basic Embedded EWM-optie is inbegrepen in de kosten van S/4 HANA-licenties, waardoor de implementatie- en bedrijfskosten laag blijven. Deze optie omvat functionaliteit voor voorraadtransparantie en -controle, inclusief voorraad-, proces- en lay-outbeheer. De Advanced Embedded EWM-optie omvat verbeterde functionaliteit, maar brengt ook extra licentiekosten met zich mee. Deze optie bevat meer gedetailleerde functionaliteit die helpt om de optimalisatie van magazijnactiviteiten verder te verbeteren, inclusief golf-, werf- en arbeidsbeheer.

Real-time inzichten

Met EWM ingebed in het S/4 HANA-platform, kan de functionaliteit van de ingebouwde analyse-engine van S/4 HANA worden gebruikt om gedetailleerde analyses en rapportage te bieden van niet alleen live transactiegegevens, maar ook om real-time monitoring van magazijnactiviteiten mogelijk te maken. Vooraf geconfigureerde rapporten en live dashboards zijn beschikbaar voor een breed scala aan gebruikers, afgestemd op hun specifieke taken. Uniforme toegang tot essentiële prestatie-informatie in real-time helpt de nauwkeurigheid en productiviteit te verhogen, terwijl besluitvormers geïnformeerde acties kunnen ondernemen op basis van de real-time status van de activiteiten.

Minder gegevensduplicatie

Omdat alle opslag- en transactiegegevens worden bewaard in de S/4 HANA-database, is de behoefte aan gegevensreplicatie aanzienlijk verminderd. Stamgegevens hoeven niet te worden gedupliceerd en maakt vervolgens het gebruik van CIF (Core Interface) overbodig. Bovendien, aangezien transactiegegevens direct kunnen worden gelezen, is er ook geen behoefte aan een EGR-document (Expected Goods Receipt). Door de noodzaak voor meerdere kopieën van dezelfde informatie weg te nemen, zijn de opslagkosten veel lager en wordt de netwerkbelasting verlaagd, waardoor waardevolle bronnen vrijkomen.

Het is cruciaal voor organisaties om de beste opties voor hun eigen individuele doeleinden te evalueren, maar met de flexibiliteit om EWM op meerdere manieren in te zetten, heeft SAP de waarde van een van de meest populaire magazijnbeheeroplossingen die momenteel beschikbaar zijn, verder vergroot. Mocht u hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste optie voor uw behoeften, dan staan ​​de deskundige adviseurs van Invenio voor u klaar om u door het proces te begeleiden en ervoor te zorgen dat deze het beste bij uw bedrijf past.

Contact

Heeft u een vraag over onze diensten? Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Of wilt u graag ons team versterken? Neem dan contact op met het aangegeven formulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk terugkomen op uw vraag.

E-mail ons

info@insidescm.com

Bezoek ons

Coltbaan 1-19 | 3439 NG Nieuwegein | Nederland

Openingstijden

Ma - Vr | 09:00 - 18:00