Advanced Shipping & Receiving

Na het upgraden van de systemen van insideSCM naar de S/4HANA 2022 release hebben wij de laatste versie van Advanced Shipping & Receiving (hierna ASR) opgezet. In deze blog delen we graag onze ervaring.

Zoals Ricardo Post in de update van januari beschreef is het een zeer interessante ontwikkeling, waarbij de integratie en communicatie tussen Transportation Management (TM) en Extended Warehouse Management (EWM) wordt versimpeld. Door de directe integratie is het gebruik van Transportation Units (TU’s) niet meer nodig en verloopt de communicatie via Freight Orders (FO’s). Processtappen zijn zichtbaar vanaf het moment dat een vrachtwagen zich aanmeld bij de gate tot het moment dat de goederenontvangst of ‘goods issue’ is gepost in het warehouse. De informatie beweegt zich vrij door de verschillende componenten en geeft inzicht over de status van de goederen tijdens het proces.

Zie hieronder een overzicht van het ASR proces.

ASN staat voor Advanced Shipping Notification

Naast het verwijderen van de Transportation Units heeft ASR ook de mogelijkheid om twee objecten toe te voegen, namelijk consignment orders en loading / unloading points.

Een consignment order in TM staat voor een document dat je kan gebruiken om verschillende transportbehoeften te groeperen op basis van bepaalde criteria. Denk hierbij aan dezelfde bron- en bestemmingslocatie, dezelfde leverdata en dezelfde business partner. Dit document vormt de basis voor de communicatie tussen de betrokken partners. Zo kan een leverancier met haar ontvanger communiceren welke producten waar worden geleverd en wanneer via een unieke ID die geld als referentie en beschikbaar is voor de betrokken partijen.

ASR biedt hierin ook volledige EDI support, waardoor het verwerken van truck loads automatisch kan worden ingericht. De communicatie verloopt allemaal via 1 document en dankzij de nieuwe ´error handling´ wordt informatie ook gedeeld als er nog een error in het bericht zit. De ontbrekende informatie kan dan eventueel handmatig worden ingevuld tot het probleem is opgelost.

Loading / Unloading points zijn een groep deuren in het magazijn met dezelfde functie, denk bijvoorbeeld aan ontvangst of uitgaande goederen. Zo kan een magazijnmedewerker in EWM bijvoorbeeld zien waar de goederen klaargezet moeten worden en een transportplanner in TM aan welke deur of dock een auto moet laden. Hiervoor biedt SAP de nieuwe app “Load or Unload Freight Orders” (zie onderstaande screenshot).

De nieuwe "Load or Unload Freight Orders" app

Naast bovengenoemde objecten en EDI support biedt ASR ook nog een aantal nieuwe of verbeterde functionaliteiten. Eén daarvan is multi-pick / multi-drop, waarmee een truck op dezelfde locatie kan lossen en laden op een multi-stop route met slechts één business document.

Daarnaast maakt ASR het mogelijk om via cross warehouse loading / unloading voorraden uit IM en EWM magazijnen samen in dezelfde auto te laden. Voorheen was dit nog niet het geval en dit zorgt voor een snellere verwerkingssnelheid.

Interesse gewekt?

Heeft u vragen dan kunnen we via een demo laten zien wat de mogelijkheden zijn, hoe het werkt en aanvoelt (look & feel), en in meer detail uitleggen wat de voordelen zijn van Advanced Shipping & Receiving. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, neem dan gerust contact met ons op!

Contact

Heeft u een vraag over onze diensten? Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Of wilt u graag ons team versterken? Neem dan contact op met het aangegeven formulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk terugkomen op uw vraag.

E-mail ons

info@insidescm.com

Bezoek ons

Coltbaan 1-19 | 3439 NG Nieuwegein | Nederland

Openingstijden

Ma - Vr | 09:00 - 18:00