SAP S/4HANA 2022: Dit kunt u verwachten

Onlangs hebben wij onze insideSCM systemen bijgewerkt naar de S/4HANA 2022 release. Deze release kenden wij intern al van de EWM SAT (Solution Acceptance Testing) afgelopen zomer bij SAP Waldorf, en is nu ook beschikbaar voor onze cliënten.

De 2022 release van SAP S/4HANA biedt tal van nieuwe functies en mogelijkheden om bedrijven te helpen hun processen te stroomlijnen en meer inzicht te krijgen in hun data.

Zeer interessant is bijvoorbeeld de ontwikkeling op het gebied van Advanced Shipping & Receiving, waarmee de integratie tussen TM en EWM verder geoptimaliseerd wordt.

Hieronder een aantal interessante ontwikkelingen van S/4HANA 2022 uitgelicht op gebied van EWM.

Sinds de release van S/4HANA 2020 heeft SAP de Advanced Shipping & Receiving (ASR) functionaliteit geïntroduceerd om de integratie tussen SAP EWM en SAP TM te verbeteren. Met ASR worden TM en EWM direct geintegreerd via Freight Orders zonder dat de bekende Transportation Units nodig zijn. In deze release timmert SAP verder aan de weg en is het oa mogelijk om via ‘Order Based Planning’ te werken. Daarnaast kunnen customer returns nu ook via ASR afgehandeld worden.

S/4 2022 biedt verbeterde ondersteuning voor warehouse automation via SAP Warehouse Robotics, standaard geïntegreerd met SAP EWM in S/4HANA 2022.

Middels Work-In-Process (WIP) Management introduceert SAP de mogelijkheid om warehouse processen uit te voeren voor semi-finished goods zonder hiervoor alle material master data aan te hoeven maken.

Sinds een aantal releases heeft SAP de integratie tussen warehouse en productie sterk verbeterd. In deze release levert SAP nieuwe functionaliteit waarbij het MES systeem het staging proces in EWM kan bijsturen bij wijzigingen van productie resource en de Productie Supply Area. Dit concept noemt SAP Dynamic Staging.

Voor de release van 2022 moesten gebruikers op artikel niveau vastleggen of 2-step picking relevant was. Vanaf de 2022 release kan dit op wave item niveau bepaald worden, waardoor het 2-step picking concept veel flexibeler toegepast kan worden.

Via interleaving kunnen resources in het warehouse verschillende taken optimaal combineren en zo de rijafstanden te minimaliseren. Met de introductie van interleaving warehouse zones wordt dit concept verder verbeterd.

Soms zijn het kleine ontwikkelingen die het leven van gebruikers makkelijker maken. Zo maakt SAP het vanaf release 2022 mogelijk om Goods Receipt en Goods Issue direct vanuit de warehouse monitor te boeken.

Overstap naar SAP S/4HANA maken?

Natuurlijk staat u er niet alleen voor. insideSCM biedt begeleiding en advies. Wilt u weten hoe u zorgt voor een soepele overgang naar SAP S/4HANA? En hoe insideSCM jouw organisatie kan helpen? Neem dan contact met ons op!

Contact

Heeft u een vraag over onze diensten? Bent u geïnteresseerd in een samenwerking? Of wilt u graag ons team versterken? Neem dan contact op met het aangegeven formulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk terugkomen op uw vraag.

E-mail ons

info@insidescm.com

Bezoek ons

Coltbaan 1-19 | 3439 NG Nieuwegein | Nederland

Openingstijden

Ma - Vr | 09:00 - 18:00